Tässä ohjeessa on Telia Inmics-Nebulan autentikoiva lähettävä posti palvelin (Auth-SMTP) asennustiedot. Sähköpostiviestit tämän asetuksen jälkeen kulkevat Telia Inmics-Nebulan Suomessa olevan posti palvelimen kautta vastaanottajille, joten voit kirjoittaa sähköpostiviestejäsi huolehtimatta mitä internet yhteyttä laitteesi käyttää esimerkiksi mökillä tai ulkomailla. Autentikoiva postin palvelin parantaa sähköpostiviestien kulkua ja posti palvelimen tunnettavuus välttää viestin päätymisen vastaanottajilla roskapostiin.

Telia Inmics-Nebulan autentikoiva lähettävän posti palvelimen saa erillisenä tilauksella käyttöön.

Lähtevän postin palvelin: auth-smtp.nebula.fi
Portti: 465
Salausmenetelmä: SSL/TLS
Todentaminen: Käyttäjätunnus + Salasana

Voit myös käyttää portti 587 ja sen kanssa STARTTLS salausta.

Posti palvelimelle kirjautumisessa käytetään todentamiseen Käyttäjätunnus ja Salasana vaihtoehtoa. Tunnuksien kirjoituskohta voi sähköpostiohjelmasta ja laitteesta riippuen vaihdella. Kirjautumistunnukset ovat annettu tilauksen yhteydessä.

Kun sähköpostien lähettämisessä käytetään porttia 465 (SSL/TLS) tai 587 (STARTTLS) ovat viestit salattuja. Tämä on huomattavasti turvallisempi vaihtoehto kuin julkisen postipalvelimen käyttö portti 25 (ei salausta). Portti ja salausmenetelmä voi käyttämäsi laitteen/laitteiden välillä vaihdella, joten kokeile kumpi tapa toimii parhaiten. Telia Inmics-Nebulan lähettävä posti palvelin tukee molempia menetelmiä.

Oletko asettamassa sähköpostitiliä Outlook -sähköpostiohjelmaan? Ohjeet Outlook (Windows) löytyy täältä

Apple MacBook ja sähköpostiohjelman MacMail tilin asennus ohjeet löytyvät Applen tukisivuilta