Autentikoiva lähtevän postin palvelin (Auth-SMTP) on erillinen, maksullinen palvelu.

Webhotellien hintaan sisältyvien sähköpostipalveluiden ohjeet löydät seuraavista linkeistä:

Vanhemmat Webhotel-alustat: https://tuki.inmicsnebula.fi/sahkopostilaatikon-asennustiedot-vanha-webhotel-pro/

INweb-palvelut: https://tuki.inmicsnebula.fi/sahkopostipalvelun-kirjautumistiedot/

Tässä ohjeessa on Telian autentikoiva lähettävä postipalvelin (Auth-SMTP) -palvelun asennustiedot. Näillä asetuksilla sinut tunnistetaan käyttäjäksi minkä tahansa operaattorin verkosta ja lähtevät viestit kulkevat Suomessa sijaitsevan Telian postipalvelimen kautta vastaanottajille. Autentikoiva postipalvelin parantaa sähköpostiviestien kulkua ja palvelimen tunnettavuus välttää viestin päätymisen roskapostiin.

Lähtevän postin palvelin: auth-smtp.nebula.fi
Portti: 465
Salausmenetelmä: SSL/TLS
Todentaminen: Käyttäjätunnus + Salasana

Voit myös käyttää porttia 587 ja sen kanssa STARTTLS-salausta.

Huom! MacMail/Mail on Mac -ohjelmisto ei toistaiseksi tue STARTTLS-salausta, eikä näin ollen porttia 587 tule sen kanssa käyttää, vaan ainoastaan porttia 465.

Verkkotunnukselle asetettava SPF-tietue:

@ TXT "v=spf1 include:spf.nebula.fi ~all"

SPF-tietue kertoo sähköpostia vastaanottavalle taholle, miltä palvelimilta verkkotunnuksen hallinnoija on sallinut sähköpostien lähetyksen verkkotunnukselle. Tarkempaa tietoa löydät SPF-ohjeestamme.

Postipalvelimelle kirjautumisessa käytetään todentamiseen Käyttäjätunnusta ja Salasanaa. Tunnuksien kirjoituskohta voi sähköpostiohjelmasta ja laitteesta riippuen vaihdella. Kirjautumistunnukset ovat annettu tilauksen yhteydessä.

Kun sähköpostien lähettämisessä käytetään porttia 465 (SSL/TLS) tai 587 (STARTTLS), kulkevat viestit salattua yhteyttä pitkin. Tämä on huomattavasti turvallisempi vaihtoehto, kuin julkisen postipalvelimen käyttö käyttäen porttia 25 (ei salausta). Portti ja salausmenetelmät voivat vaihdella käyttämäsi laitteiden välillä, joten kokeile kumpi portti ja salausmenetelmä toimii parhaiten. Telian lähettävä postipalvelin tukee molempia portteja ja salausmenetelmiä.

Oletko asettamassa sähköpostitiliä Outlook -sähköpostiohjelmaan? Ohjeet Outlook (Windows) löytyy täältä

Apple MacBook ja sähköpostiohjelman MacMail tilin asennus ohjeet löytyvät Applen tukisivuilta