SAAPUVAN POSTIN ASETUKSET

• Protokolla/Tilityyppi: IMAP*
  • Saapuvan postin palvelin (IMAP-palvelin): Vaihtelee. Löytyy tilausvahvistukselta. Palvelinosoitteet ovat tyypillisesti muotoa mailX.nebula.fi tai mailserverX.nebula.fi, jossa X on juokseva numero.
  • Käyttäjätunnus (Käyttäjänimi): Vaihtelee. Löytyy tilausvahvistuksesta. Käyttäjätunnukset muodostuvat normaalisti verkkotunnuksesta sekä numerosta. Esimerkiksi yritysfi1, yritysfi2, yritysfi3 jne.
  • Sähköpostiosoite: Sähköpostiosoite (kirjoita siis tähän kenttään sähköpostiosoitteesi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikkosi salasana. Voit testata salasanasi oikeellisuuden kirjautumalla sähköpostilaatikkoosi selaimella osoitteessa https://webmail.nebula.fi
  • Portti: Suositus 993 SSL/TLS. Vaihtoehtoinen portti 143 ei suojausta

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

• Lähtevän postin palvelin (SMTP –palvelin): Määräytyy Internet yhteyden–palveluntarjoajan mukaan. Esimerkiksi:
    • Telia: smtp.tele.fi
    • Elisa: smtp.kolumbus.fi
    • DNA: smtp.dnainternet.net
    • Tarkemmat tiedot saat Internet-yhteyden tarjoajaltasi.
  • Tunnistautuminen/Autentikointi: Pois päältä
  • Portti: 25

= Suosittelemme aina ensisijaisesti IMAP-protokollan käyttöä. IMAP-protokollaa käytettäessä sähköpostiviesteistä säilytetään kopiota palveluntarjoajan sähköpostipalvelimella, jolloin sähköpostia voidaan lukea esimerkiksi Webmailia, matkapuhelinta ja tablettia käyttäen.

POP-protokolla säilyttää viesteistä kopion ainoastaan käyttäjän yhdellä päätelaitteella, jolloin sähköpostia voi lukea vain yhdellä laitteella. POP-protokollaa käytettäessä esimerkiksi laitteen vioittuessa viestien palautusmahdollisuutta ei ole.

** = Portti on riippuvainen käytetystä protokollasta ja suojaustasosta, postiohjelma ehdottaa lähes poikkeuksetta näiden yhdistelmien perusteella tiettyä numeroarvoa portiksi. Porttiasetusten tulisi asettua oletuksena oikein.