Saapuvan postin palvelin (IMAP/POP3)

Suosittelemme IMAP-käyttöä, jotta sähköposteja voi lukea useammalla sähköpostisovelluksella.

• Palvelinosoite: mail.inhosting.fi
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: nimi@domain.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana (ei siis pääkäyttäjätunnuksen salasana)
  • Oletusportti:
  • IMAP: 993 jos valitsit SSL/TLS-salatun yhteyden. 143 jos haluatte käyttää salaamatonta yhteyttä.
  • POP3: 995 jos valitsit SSL/TLS-salatun yhteyden. 110 jos haluatte käyttää salaamatonta yhteyttä.

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

• Palvelinosoite: mail.inhosting.fi
  • Palvelimen portti: 587*  (et voi käyttää palvelinta oletusportilla 25)
  • Salauksen tyyppi: STARTTLS tai ei mitään
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: nimi@domain.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana (ei siis pääkäyttäjätunnuksen salasana).

*Huom! MacMail/Mail on Mac -ohjelmisto ei toistaiseksi tue STARTTLS-salausta, eikä näin ollen porttia 587 tule sen kanssa käyttää, vaan ainoastaan porttia 465.

Lähtevän postin palvelin vaatii kirjautumisen! Tunnukset ja palvelin ovat siis samat kuin saapuvalle postille. Vain palvelimen portti täytyy usein erikseen vaihtaa. Monissa ohjelmissa tulee erikseen valita lisäasetuksista, että lähtevän postin palvelin vaatii kirjautumisen/autentikoinnin.

Huomioikaa, että käyttäjätunnus tulee olla sähköpostilaatikko. Usein sähköpostisovellukset tarjoavat automaattisesti etunimi.sukunimi asetusta käyttäjätunnukseksi.