Webhotellipalvelimilla on käytössä oletuksella PHP 7.0.32. Pienellä .htaccess tiedoston muutoksella saatavissa muitakin versioita:

Tee skriptien kanssa samaan hakemistoon (tai suoraan public_html -hakemistoon, jos haluat asetuksen koko palvelun laajuiseksi) tiedosto, jonka nimeät nimellä .htaccess, jossa on sisältönä jokin seuraavista (Jos hakemistossa on jo .htaccess-niminen tiedosto, lisää rivit olemassaolevan tiedoston alkuun!):

PHP 5.6

suPHP_ConfigPath /opt/php56/etc/
AddHandler x-httpd-php56 .php

PHP 7.2

suPHP_ConfigPath /opt/php72/etc/
AddHandler x-httpd-php72 .php

Mikäli tietokantayhteys epäonnistuu uudemman PHP-version käyttöönoton myötä, tulee MySQL-käyttäjätunnuksen salasana käydä asettamassa uudelleen, jolloin sille määrittyy automaattisesti uudempien PHP-versioiden vaatima salaustaso. Tietokantakäyttäjän salasanaa ei tarvitse tässä yhteydessä vaihtaa. HUOM! Mikäli käytät vanhempaa versiota kuin MySQL 5, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

1. Kirjautukaa tietokannan tunnuksillanne https://phpmyadmin.nebula.fi
  2. Valitkaa yläreunasta kohta “SQL”
  3. Syöttäkää tähän kenttään seuraava komento (jossa käyttäjätunnus on tietokantakäyttäjän tunnus ja salasana käyttäjän nykyinen tai uusi salasana):

SET PASSWORD FOR ’käyttäjätunnus’ = PASSWORD(’salasana’);

1. Painakaa “Siirry”