Webhotellipalvelimilla on käytössä oletuksena PHP 7.2. Pienellä .htaccess tiedoston muutoksella saatavissa muitakin versioita:

Tee skriptien kanssa samaan hakemistoon (tai suoraan public_html -hakemistoon, jos haluat asetuksen koko palvelun laajuiseksi) tiedosto, jonka nimeät nimellä .htaccess, jossa on sisältönä jokin seuraavista (Jos hakemistossa on jo .htaccess-niminen tiedosto, lisää rivit olemassaolevan tiedoston alkuun!):

PHP 8.1:

AddHandler x-httpd-php81 .php

PHP 8.0:

AddHandler x-httpd-php80 .php

PHP 7.4:

AddHandler x-httpd-php74 .php

PHP 7.3:

AddHandler x-httpd-php73 .php

Mikäli tietokantayhteys epäonnistuu uudemman PHP-version käyttöönoton myötä, tulee MySQL-käyttäjätunnuksen salasana käydä asettamassa uudelleen, jolloin sille määrittyy automaattisesti uudempien PHP-versioiden vaatima salaustaso. Tietokantakäyttäjän salasanaa ei tarvitse tässä yhteydessä vaihtaa. HUOM! Mikäli käytät vanhempaa versiota kuin MySQL 5, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

1. Kirjaudu tietokannan tunnuksillasi https://phpmyadmin.nebula.fi
  2. Valitse yläreunasta kohta “SQL”
  3. Syötä tähän kenttään seuraava komento (jossa käyttäjätunnus on tietokantakäyttäjän tunnus ja salasana käyttäjän nykyinen tai uusi salasana):
SET PASSWORD FOR 'käyttäjätunnus' = PASSWORD('salasana');

4. Paina “Siirry”

PHP-asetusten muuttaminen

PHP-asetuksia voi muokata omalla php.ini tai .user.ini -tiedostolla. Sijoita se esimerkiksi kotihakemistoosi, ja tee skriptien kanssa samaan hakemistoon tiedosto, jonka nimeät nimellä .htaccess, jossa on sisältönä (Jos hakemistossa on jo .htaccess-niminen tiedosto, lisää rivit olemassaolevan tiedoston alkuun!):

• suPHP_ConfigPath /var/www/customers/kotihakemistosi
  • Tällöin PHP-skriptejä ajettaessa mahdolliset asetusmuutokset luetaan tiedostosta /var/www/customers/kotihakemistosi/php.ini (tai .user.ini)

Mikäli olet ottanut yllä käyttöön eri PHP-version, sijoita tämä rivi heti AddHandler-rivin alapuolelle.

Mikäli tarkoitus on tehdä PHP-muutoksia INWEB alustan webhotelliin, niin ohjeen löydät täältä.