Mikäli sinulla ei vielä ole SSL-sertifikaattia tai haluat tietää lisää HTTPS-yhteydestä, saat lisätietoa seuraavasta linkistä.

https://www.inmicsnebula.fi/fi/palvelut/verkkonakyvyys-ja-maksaminen/varmenteet?language_content_entity=fi

Mikäli sivullesi on asennettu SSL-sertifikaatti, suosittelemme ohjaamaan kaiken suojaamattoman liikenteen suojattuun yhteyteen. HTTPS-pakotuksen lisääminen on riippuvainen riippuvainen palvelimesta ja verkkosivujen rakentamiseen käytetystä teknologiasta. Tämän takia joillekkin sivustoille saattaa joutua tekemään HTTPS-pakotuksen eri tavalla, kuin mitä tällä sivulla mainituista tavoista löytyy.

Telia Kotisivutille HTTPS-pakotus tehdään seuraavien ohjeiden mukaan:
https://tuki.inmicsnebula.fi/teliakotisivu-ssl-salauksen-pakotus/

Tässä yleisimmät tavat Webhotel Pro ja Inweb alustoille:

1. Ota FTP/SFTP-yhteys sivutilaasi esim. komentoriviltä tai käyttämällä siihen tarkoitettua ohjelmaa. (Esim. WinSCP tai Filezilla)
  2. Mene sivutilasi juurikansioon. (Vakiona public_html).
  3. Muokkaamaa kansiosta löytyvää .htaccess tiedostoa. Jos sellaista ei ole, luo sellainen. Komentorivillä:
nano .htaccess

4. Lisää seuraavat rivit .htaccess tiedoston alkuun.

Webhotel Pro:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Inweb:

SetEnvIfNoCase X-FORWARDED-PROTO "^https$" HTTPS
<IfModule mod_headers.c>
Header always set Content-Security-Policy "upgrade-insecure-requests;"
</IfModule>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !https
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

WordPress

Mikäli käytät WordPress alustaa sivuillamme, suosittelemme tiedostojen muokkauksen sijaan Really Simple SSL-pluginin käyttöä.
https://fi.wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/

Sivut eivät toimi oikein HTTPS-yhteydellä?

HTTPS-yhteys ei salli “http://…”-muotoisia linkkejä.

Jos sivu yrittää ladata kuvaa, joka käyttää HTTP-yhteyttä, ei se näy ollenkaan.
Jos yrität klikkaa HTTPS-yhteydellä linkkiä joka ohjaa HTTP-yhteyteen, ei linkki toimi.

Muuta kyseiset linkit muotoon ” https://…” korjataksesi ongelman.