Tämä ohje koskee vain meidän vanhemman alustan webhotelliasiakkaiden sähköpostin roskapostisuodatusta. Muissa palveluissa (kuten INweb-webhotellit) on erillinen, oma roskapostisuodatuksensa.

Tarjoamme asiakkailleen roskapostin suodatuspalvelua lisäpalveluna. Palvelun voit tilata vaikkapa jo olemassa olemaan hotellipalveluusi.

Palvelun aktivoiduttua kaikki saapuva sähköposti tarkistetaan palvelimellamme. Oletuksena roskapostiksi tunnistettuihin viesteihin tulee otsikkoon merkintä [SPAM], jonka avulla voi sähköpostiohjelmaan luoda säännön viestien poistamiseksi tai siirtämiseksi esimerkiksi haluttuun kansioon.

Roskapostin suotimen toimintaperiaatteena on viestien pisteyttäminen: viesti saa pisteitä mm. otsikon, lähettäjän ja tekstin sisällön perusteella. Aktivoituasi siirron SPAM-kansioon ja muuttamalla suotimen herkkyyttä vaikutat siihen, millä pistemäärällä viestit siirretään.

JOS ET HALUA ROSKAPOSTIEN TULEVAN SAAPUNEET-KANSIOON

Palvelussa on mahdollista aktivoida käyttöön siirtotoiminto, jolla roskapostit siirtyvät sähköpostipalvelimella olevaan SPAM-kansioon.

• Mene osoitteeseen: https://ssl.nebula.fi/spamfilter
  • Kirjoita verkkotunnuksesi, esimerkiksi domain.com ja klikkaa Aloita
  • Valitse Aktivoi siirto (normaaliasetus) ja kirjoita alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi, esimerkiksi oma@domain.com, klikkaa Aloita
  • Palvelu kysyy sinulta varmistukseksi sähköpostilaatikkosi salasanaa. Klikkaa tämän jälkeen Jatka
  • Saat vahvistuksen siirron aktivoinnille

Tämän jälkeen järjestelmä luo automaattisesti IMAP-sähköpostilaatikkoosi SPAM-kansion, johon roskapostiksi tunnistetut viestit siirtyvät. Mikäli käytät sähköpostiohjelmassasi POP3-protokollaa tai luet sähköpostisi vain webmailin kautta, löydät tuon kansion webmailista. Tämä toiminto on laatikkokohtainen. Aktivoidaksesi siirron kaikissa laatikoissa, tulee tämä toimenpide tehdä jokaiselle laatikolle erikseen.

MUISTA TARKISTAA SPAM-KANSIO SÄÄNNÖLLISESTI

Emme poista automaattisesti mitään viestejä sähköpostipalvelimelta. SPAM-kansio käyttää myös sähköpostilaatikkosi levytilaa, joten SPAM-kansion säännöllinen tarkistaminen ja tyhjentäminen on tärkeää.

On myös mahdollista että palvelu tunnistaa virheellisesti roskapostiksi joitakin viestejä niiden täyttäessä riittäviltä osin roskapostin tunnusmerkit. Tästä syystä SPAM-kansiosta kannattaa säännöllisesti tarkistaa sinne siirretyt postit.

SPAM-kansion sisällön voit tarkistaa IMAP-protokollaa käyttävän sähköpostin kansiohakemistosta sähköpostiohjelmassasi. Mikäli käytät pelkkää webmailia tai POP3-protokollaa, SPAM-kansion löydät webmailin kautta. Kun olet tarkistanut SPAM-kansion sisällön, voit poistaa helposti kaikki siinä olevat viestit painamalla Tyhjennä-linkkiä SPAM-kansion linkin vieressä.

ROSKAPOSTIN SUODATUKSEN HALLINTAPALVELU

Löydät hallintapalvelun osoitteesta https://ssl.nebula.fi/spamfilter. Näiden ohjeiden mukaisesti pääset muuttamaan roskapostin suodatuksen asetuksia ja tunnistuksen herkkyyttä.

KÄYTETTÄVÄT ASETUKSET:

• Poista siirto SPAM-kansioon – Palauttaa oletusasetuksen käyttöön jolloin roskapostit merkitään [SPAM]-merkinnällä
  • Aktivoi siirto (Hyvin herkkä) – Siirtää roskapostin automaattisesti luotavaan SPAM-kansioon. Tunnistaa viestin roskapostiksi hyvin herkästi. Suositeltavaa käyttää vain, mikäli muilla asetuksilla roskapostia tulee lävitse.
  • Aktivoi siirto (Herkkä) – Siirtää roskapostin automaattisesti luotavaan SPAM-kansioon. Tunnistaa viestin roskapostiksi herkästi.
  • Aktivoi siirto (Normaaliasetus) – Siirtää roskapostin automaattisesti luotavaan SPAM-kansioon. Tämä asetus riittää normaalisti roskapostien suodattamiseen. Mikäli sinulle tulee silti roskapostia, voit säätää tasoa herkemmäksi.
  • Aktivoi siirto (Varovainen) – Siirtää roskapostin automaattisesti luotavaan SPAM-kansioon. Tätä asetusta tarvitsee käyttää vain harvoin. Jos normaaliasetuksella sinulle saapuvaa aiheellista mailia tunnistuu roskapostiksi liikaa, voi tämän asetuksen käyttöönotto olla aiheellista.
  • Aktivoi siirto (Hyvin varovainen) – Siirtää roskapostin automaattisesti luotavaan SPAM-kansioon. Tätä asetusta tarvitsee käyttää vain harvoin. Jos normaaliasetuksella sinulle saapuvaa aiheellista mailia tunnistuu roskapostiksi liikaa, voi tämän asetuksen käyttöönotto olla aiheellista. Huomioithan että tällä asetuksella roskapostien siirto SPAM-kansioon on hyvin heikko.

HARMAALISTAUS

Harmaalistaus eli Greylisting on tehokas tapa taistella roskapostia vastaan. Se jonotuttaa sähköpostia ja validoi lähettäjän tarkistamalla, että sähköpostia lähettävän tahon järjestelmät ovat oikein konfiguroitu. Huomioithan, että tämä aiheuttaa viivettä sähköpostin kulkuun ja saattaa estää aiheellista sähköpostia jos lähettävän tahon järjestelmä on väärin konfiguroitu.

HUOM: Emme vastaa mahdollisisesta viestin virheellisesti roskapostiksi tunnistamisesta.