– Käyttäjän lisääminen (Ilman lisenssiä)
– Käyttäjän lisääminen (Office 365 Business Essentials)
– Käyttäjän lisääminen (Office 365 Business Premium)

1. Hallinta-näkymässä käyttäjän lisääminen onnistuu ”Users” kohdasta ”Add a user” -painikkeen kautta.

user-creation-01

2. Käyttäjää lisätessä yleisesti täytetään

First name” – Käyttäjän etunimi.
Last name” – Käyttäjän sukunimi.
Display name” – Näyttönimi täydentyy automaattisesti etunimen ja sukunimen mukaisesti.
User name” – Käyttäjätunnus, joka yleisesti muodostuu etunimi.sukunimi periaatteella.
Location” – Sijainti, missä käyttäjä on.
Product licenses” – Lisenssi

Muitakin osuuksia voi täyttää niin halutessaan.

user-creation-02

3. Luodaan käyttäjä ”esa.esimerkki@baristapalvelu.fi” ja määritetään lisenssi: ”Office 365 Business Essentials”. Salasana luodaan ”Auto-generated” -tyyppisesti.
Käyttäjällä on käytössään kaikki Office 365 Business Essentials -lisenssiin kuuluvat ominaisuudet.

user-creation-03

4. Luodaan käyttäjä ”esa.esimerkki@baristapalvelu.fi” ja määritetään lisenssi: ”Office 365 Business Premium”. Salasana luodaan ”Auto-generated” -tyyppisesti.
Käyttäjällä on käytössään kaikki Office 365 Business Premium -lisenssiin kuuluvat ominaisuudet.

user-creation-04

5. Luodaan lisenssitön käyttäjä ”esa.esimerkki@baristapalvelu.fi” valitsemalla ”Create user without product license””. Salasana luodaan ”Auto-generated” -tyyppisesti.
Käyttäjä pääsee kirjautumaan portaaliin, mutta ei omaa ominaisuuksia tai toiminnallisuuksia. Käyttäjälle voi myöhemmin lisätä lisenssin mikäli tarvetta.

user-creation-05

6. Lisäyksen yhteydessä, voidaan salasana lähettää sähköpostitse haluttuun osoitteeseen käyttämällä ”Send password in email” -valintaa.

user-creation-06

7. Esimerkissämme emme halua salasanaa lähettää, joten emme valitse ”Send password in email”. Lisäys on suoritettu valitsemalla ”Close”.

user-creation-07

8. Esimerkissämme käytimme ”Office 365 Business Essentials” -lisenssiä käyttäjälle. ”Close” -painikkeen jälkeen näemme käyttäjät valitsemalla sivusta ”Users” ja ”Active users”.

user-creation-08