WinSCP on ilmainen, graafisella käyttöliittymällä varustettu, SFTP-asiakasohjelma (Secure File Transfer Protocol), joka mahdollistaa turvallisen tiedostojen siirron oman koneen ja palveluntarjoajan palvelimen välillä.

Ohjelman saatte ladattua osoitteesta:
https://winscp.net/eng/index.php

Ohjelman käyttö

Ohjelman asennuksen jälkeen pitää määrittää palvelinasetukset.

1. Tee seuraavat määritykset
Tiedostoprotokolla: SFTP
Palvelin: gridX.inhosting.fi (x = numero, varmista käytössä oleva palvelin palveluhallinnan kautta, kohdasta ”Tiedot sopimuksesta”)
Portti: 22
Käyttäjätunnus: Pääkäyttäjätunnus
Salasana: Pääkäyttäjätunnuksen salasana

Ensimmäisellä yhteydenmuodostuksella saat oheisen ilmoituksen. Ilmoitus on täysin normaali, sillä WinSCP:n omasta tietokannasta ei löydy vielä palvelimen sormenjälkeä. Hyväksy sormenjälki ja tallenna avain valitsemalla ”Kyllä”.