Telia Webhol Pro tietokantoja hallinnoidaan palveluhallinnan https://inweb.inmicsnebula.fi/ kautta.

Valitse vasemman laidan navigaattorista “Tietokannat“.

Jos et ole aiemmin luonut palveluun tietokantaa, pääset seuraavaan näkymään. Lomakkeeseen tulee määritellä tietokannan nimi, tietokantakäyttäjän tunnus sekä sille salasana. Tiedot syötettyäsi paina oikeasta alakulmasta “Jatka”.

Tietokanta on nyt luotu. Näet Tietokannat-otsikon alta tietokannan nimen ja sen koon. Tietokantakäyttäjät-välilehdeltä voit hallita tietokantakäyttäjiä ja niiden salasanoja. Palvelinosoitteet-välilehdeltä näet tietokantapalvelimen osoitteen, joka syötetään sivuston konfiguraatiotiedostoon.

Jos palvelupakettiisi kuuluu useita tietokantoja, uuden tietokannan saa luotua kohdasta “Lisää tietokanta“.

Tietokannalle tulisi määritellä nimi ja myöntää käyttöoikeus käyttäjälle. Tähän tarjotaan oletuksena aiemmassa vaiheessa luotua tietokantakäyttäjää, mutta voit halutessasi luoda uuden käyttäjän Tietokantakäyttäjät-otsikon alta.

Tietokantakäyttäjän salasanan vaihtaminen

Voit vaihtaa tietokantakäyttäjän salasanan “Tietokannat” -valikon “Tietokantakäyttäjät”‘ -välilehdeltä.

Klikkaa “Asetukset” -painiketta, jonka jälkeen uusi salasana syötetään molempiin Salasana -kenttiin.

Paina vielä lopuksi sivun alareunan “Muuta” -painiketta tallentaaksesi muutokset. Muistathan syöttää uuden salasanan sivustosi konfiguraatiotiedostoon. Esimerkiksi WordPress -sivuistoissa tiedoston nimi on ‘wp-config.php’.

Tietokantakäyttäjät

Uuden tietokannankäyttäjän saat luotua “Tietokantakäyttäjät” välilehdestä.

Käyttäjälle tulisi määritellä nimi ja salasana. Nämä tarvitset kun otat tietokantaa käyttöön. Muista myös varmistaa että käyttäjällä on oikeudet haluttuihin tietokantoihin!

Palvelinosoitteet

Telia Webhotel Pro käytössä olevan tietokantapalvelimen löydät kohdasta “Palvelinosoitteet” -välilehdestä. Palvelimien nimet vaihtelee. Mikäli yhdistät palvelimeen Inwebin ulkoverkosta, niin osoite on eri.

Avainsanat: