Aloita klikkaamalla linkkiä analytics.google.fi ja kirjaudu palveluun.

Mikäli sinulla ei ole google-tiliä, sinun tulee luoda sellainen.

Klikkaa seuraavaksi analyticsin alta löytyvää “Määritä” nappia.

Voit nyt aloittaa käyttäjän määrityksen.

Määritä datan nimi, maa, aikavyöhyke ja valuutta.

Valitse Suomi käyttöalueeksi ja hyväksy käyttöehdot.

Valitse alustaksi Verkko.

Syötä seuraavaksi nettisivujen osoite ja tunniste analyysille.

Mikäli käytössäsi on SSL-sertifikaatti ja https-yhteys käytettävissä, valitse https://
Jos sinulla ei ole SSL-sertifikaattia, valitse http://

Avaa juuri luomasi datastriimi ja klikkaa “avaa yleinen sivustotagi (gtag.js)”.

Voit kopioida tagin klikkaamalla kuvan näyttävää nappia.

Kirjaudu tämän jälkeen Telia Kotisivuun osoitteesta kotisivut.inmicsnebula.fi ja klikkaa sivueditorin Sivut ja Kansiot ikkuna päälle.

Klikkaa tämän jälkeen Sitewide-skriptejä

Kopioi aiemmin saamasi tagi “HEAD-KOMENTOSARJAT”-kenttään ja tallenna oikeasta yläkulmasta.

Nyt olet valmis aloittamaan tilastojen seurannan. Mene sivulle analytics.google.fi ja klikkaa vasemmasta yläkulmasta “Raporttien yhteenveto”.