Telia Webhotel Pro -palvelussa on mahdollista ottaa käyttöön myös vanhempia PHP – versioita. Tämä tapahtuu INweb-palveluhallinnasta “Sivustoasetukset” -valikon kautta.

Valitse haluamasi palveluun liitetyn verkkotunnuksen kohdalta “Asetukset“.

Klikkaa vielä sivustopalkista asetukset näkyviin. Saatavilla olevat PHP -versiot ovat pudotusvalikosta vaihdettavissa.

Paina lopuksi “Tee muutokset“, jotta asetukset päivittyvät.

PHP asetukset

Webhotel -palvelussa on käytössä PHP:n osalta ympäristön vakiomääritykset, joita voit tarkastella luomalla www-hakemistoonne php-infosivun (esimerkiksi info.php) ja sisällyttämällä siihen tämän koodin:

<?php phpinfo(); ?>

Voit määrittää omia poikkeusasetuksia .user.ini -tiedoston avulla.
.user.ini (huom. piste tiedostonimen alussa) tulee sijoittaa WWW-juurihakemistoon eli oletuksena tämän nimi on kotihakemistossasi public_html.

Esimerkiksi PHP:n vianselvitystä varten on hyödyllistä päästä lukemaan lokitiedostoja. Jotta tämä olisi mahdollista; tulee PHP:n virhelogitus kytkeä päälle seuraavilla määritteillä:

display_errors=On
log_errors=On
error_log = "kotihakemistonne polku" (esim. "/var/www/customers/1/tunnus/phplog.log" lainausmerkeillä suljettuna)

Oman kotihakemistonne saat selville esimerkiksi palvelun tilausvahvistuksesta.

Virheen syntyessä siis oheisen esimerkin mukaisesti tiedostoon phplog.log alkaa ilmestyä rivi kerrallaan varoituksia ja virheilmoituksia, joita voi käyttää vianselvityksen apuna.

Lisätietoa muista käytettävistä määritteistä löytyy PHP:n sivuilta ja osoitteesta http://php.net/manual/en/configuration.file.per-user.php

Otathan huomioon, että logittaminen vie myös levytilaa ja levytilan täyttymisen varalta on tärkeää vahtia logitiedoston kasvua. Levytilan täyttyminen voi esim. johtaa sivuston rikkoutumiseen päivityksen yhteydessä.

Avainsanat: