Kaupan perustaminen

Paina “≡” painiketta ja valitse  “Verkkokauppa”

Kauppa

Ensimmäisellä kerralla näet “Verkkokaupan määrittäminen” -ikkunan, joka ohjaa sinut kaupan perustamisvaiheen läpi. Määritä ikkunassa näkyvät osiot jonka jälkeen kauppa on valmis julkaistavaksi.

Verkkokaupan määrittäminen

Kun olet määrittänyt yhden osion, pääset jatkamaan verkkokaupan asennusta painikkeen “Jatka myymälän määrittämistä” avulla.

Maksutavat

Maksuja vastaanottaaksesi tulee sinulla olla määritettynä maksutapa.

Valittavissa olevat maksutavat ovat:
Tilisiirto, Klarna, Maksu noudon yhteydessä, PayPal, Paytrail ja Stripe.

Klikkaa “Määritä maksu” -kohtaa verkkokaupan asennus-näkymästä. Tällä sivulla näet listauksen kolmansien osapuolien maksutavoista, joita voit asettaa kauppasi käyttöön. Valitse yrityksellesi sopivin vaihtoehto ja seuraa annettuja ohjeita.

Klarna – Mikäli haluat käyttää Klarnaa, on tehtävä erikseen Klarna Checkout -sopimus Klarna Suomen kanssa.

Kun maksutapa on määritetty onnistuneesti, ohjaudut takaisin Verkkokaupan määrittäminen -näkymään.

Maksutavat

Kaupan tiedot

Valitse “Kaupan asetukset” ja “Lisää perustiedot”. Tästä pääset sivulle, johon voit täyttää kaupan tiedot. Lisättyäsi tarvittavat tiedot paina Tallenna, minkä jälkeen palaudut Verkkokaupan määrittämisen näkymään.

Kaupan asetukset

Lisää ensimmäinen tuotteesi

Valitse ““Lisää tuotteita”. Tuotteen lisättyäsi paina “Tallenna” painiketta. Voit lisätä uuden tuotteen vihreälle pohjalle avautuvasta painikkeesta “Add another product”.

Jos lisäämässäsi tuotteessa tuli virhe, tai haluat poistaa tuotteen, pääset muokkaamaan niitä valitsemalla vasemmasta reunasta “Tuotteet” ja painamalla tuotteen perässä olevaa ( ⋮ ) painiketta.

Lisää toimitustapa

Viimeinen asia ennen kaupan julkaisumahdollisuutta on toimitustavan sekä maksujen määrittäminen.

Ennen kuin voit lähettää tuotteita asiakkaille, tulee sinulla olla määriteltynä yksi tai useampi toimitustapa.

Paina “Lisää toimituskulut” ja valitse “Lisää toimitusmaa” -painiketta. Kun olet valinnut toimitusmaan, pääset määrittämään toimituskulujen asetuksia.

Toimitusasetukset selitettynä

Ilmainen toimitus – Mikäli kuljetus on maksuton, valitse Ilmainen toimitus.
Kiinteä hinta – Veloita yksi hinta koko tilauksesta
Painoon perustuva – Tämän vaihtoehdon käyttöönotto mahdollistaa lähetyskulut painon perusteella tuotteilta, joille on määritelty paino.

Toimitusmaksun nimi – Nimi, jonka syötät tähän, näkyy asiakkaille kun asiakas on verkkokaupan kassa -näkymässä.
Arvioitu toimitusaika – Tuotteiden saapumisaika asiakkaalle.
Kuriiri – Kuriirin nimi, jota käytetään tuotteiden toimitukseen.

Toimitusmaksu: Toimituksen hinta asiakkaalle kertaveloituksena

Lisää toimitustapa

Lisää tuote

Kaupan julkaiseminen

Nyt kun tarvittavat tuotteet on lisätty ja asetukset on määritetty, voit julkaista kaupan. Kauppa ei mene julkiseksi automaattisesti, vaan se tulee julkaista erikseen. Klikkaa “Avoinna” -painiketta Verkkokaupan määrittäminen -näkymässä. Tämän jälkeen kauppa on julkinen ja asiakkaat pääsevät käyttämään kauppaa.

Kaupan julkaiseminen

Kaupan asettaminen piilotetuksi

Voit halutessasi asettaa kaupan Ei julkaistu -tilaan. Paina “Verkkokauppa” painiketta ja valitse “Kaupan asetukset”. “Perusasetukset -sivulta” löydät Kaupan näkyvyys -osion, jonka alla olevasta pudotusvalikosta löydät ”Ei julkaistu” sekä ”Julkaistu” -vaihtoehdot.

Kaupan piilottaminen

Kaupan tilausnäkymä