Verkkosivut on hyvä ensin tehdä yhdellä kielellä, jonka jälkeen sivustosta voidaan luoda eri kieliversioita. Tällöin kaikki sisältö saadaan suoraan kopioitua uuteen kieliversioon, eikä sen osalta tarvitse tehdä muuta kuin tekstien käännökset​​​​​​​

KIELEN LISÄÄMINEN

1. Avaa Sivut ja tyylit -valikko

BK8_kieliversio_kuva1

2. Klikkaa Kieli-painiketta.

BK8_kieliversio_kuva2

3. Ensimmäisellä kerralla tulee valita sivuston oletuskieli. Valittu oletuskieli näkyy sivustoilla oletuksena kun vierailija saapuu sivustolle. Oletuskieltä ei voi vaihtaa myöhemmin, joten tee valinta huolellisesti.

BK8_kieliversio_kuva3

4. Klikkaa Lisää kieli -painiketta.

BK8_kieliversio_kuva4

5. Valitse kieli, josta haluat luoda kieliversion sekä aseta valinta ruutuihin niiden sivujen eteen, jotka haluat sisällyttää uuteen kieliversioon. Kloonatut verkkosivustot sisältävät kaiken sisällön verkkosivuistasi luoden pohjan uudelle kieliversiolle.

BK8_kieliversio_kuva5

6. Lisää verkkosivujen sekä kansioiden otsikot uuteen kieliversioon.

BK8_kieliversio_kuva6

7. Klikkaa Valmis ja sivulle ilmestyy listaus verkkosivujenne kieliversioista.

BK8_kieliversio_kuva7

KIELIVERSIOIDEN VÄLILLÄ VAIHTAMINEN

Kun olet lisännyt uuden kielen, voit siirtyä muokkaamaan ja esikatselemaan sitä Sivut ja Tyylit -valikosta. Kieliversioiden välillä vaihtaminen mahdollistaa tiettyjen verkkosivujen kieliversioiden muokkaamisen.

BK8_kieliversio_kuva8

KIELEN ASETTAMINEN OFFLINE-TILAAN, SEKÄ POISTAMINEN

Joissain tilanteissa saatat haluta piilottaa tietyn kieliversion, ennen kuin käännöstyöt ovat valmistuneet. Kielen asettaminen Offline-tilaan säilyttää sisällön ja sitä voi muokata, mutta se ei näy enää sivuston vierailijoille.

Sen sijaan kieliversion poistaminen, poistaa kieliversion sivut ja kaiken sisällön. Tätä toimenpidettä ei voi peruuttaa.

1. Klikkaa Kieli-pudotusvalikkoa Sivut ja Tyylit -valikossa.

BK8_kieliversio_kuva9

2. Klikkaa Hallinnoi kieliä.

BK8_kieliversio_kuva10

3. Paina Lisää-painiketta kieliversion perässä (  ) ja valitse haluamasi toimenpide.

BK8_kieliversio_kuva11