Verkkosivut on hyvä tehdä ensin yhdellä kielellä, jonka jälkeen sivustosta voidaan luoda eri kieliversioita. Tällöin kaikki sisältö saadaan suoraan kopioitua uuteen kieliversioon, eikä sen osalta tarvitse tehdä muuta kuin tekstien käännökset​​​​​​​.

KIELEN LISÄÄMINEN

1. Avaa Etusivu (aiemmin Koti) -valikko.

2. Klikkaa Kieli-painiketta.

3. Ensimmäisellä kerralla tulee valita sivuston oletuskieli. Valittu oletuskieli näkyy sivustoilla oletuksena kun vierailija saapuu sivustolle. Oletuskieltä ei voi vaihtaa myöhemmin, joten tee valinta huolellisesti ja paina Seuraava.

4. Valitse kieli, josta haluat luoda kieliversion ja paina Seuraava.

5. Aseta valinta ruutuihin niiden sivujen eteen, jotka haluat sisällyttää uuteen kieliversioon. Voit myös valita kaikki sivut ”Klooni” pudotusvalikosta. Valintojen jälkeen paina Seuraava.

6. Käännä sivujen otsikot uudelle kielelle ja paina Seuraava.

7. Klikkaa Valmis.

KIELIVERSIOIDEN VÄLILLÄ VAIHTAMINEN

Kun olet lisännyt uuden kielen, voit siirtyä muokkaamaan ja esikatselemaan sitä Koti -valikosta. Kieliversioiden välillä vaihtaminen mahdollistaa tiettyjen verkkosivujen kieliversioiden muokkaamisen.

KIELIVERSION ASETTAMINEN OFFLINE-TILAAN, SEKÄ POISTAMINEN

Joissain tilanteissa saatat haluta piilottaa tietyn kieliversion, ennen kuin käännöstyöt ovat valmistuneet. Kielen asettaminen Offline-tilaan säilyttää sisällön ja sitä voi muokata, mutta se ei näy enää sivuston vierailijoille.

Sen sijaan kieliversion poistaminen, poistaa kieliversion sivut ja kaiken sisällön. Tätä toimenpidettä ei voi peruuttaa.

KIELIVERSION NÄKYVYYDEN MUUTTAMINEN

1. Klikkaa Kieli-pudotusvalikkoa koti -valikossa.

2. Klikkaa Hallinnoi kieliä.

3. Offline/Online tilan pudotusvalikko aukeaa 3-pisteen painikkeella.

KIELIVERSION POISTAMINEN

1. Klikkaa Kieli-pudotusvalikkoa koti -valikossa.

2. Klikkaa Hallinnoi kieliä.

3. Klikkaa Roskakori painiketta.

4. Vahvista poistaminen. Tätä toimenpidettä ei voi peruuttaa.