Tälle sivulle olemme kooneet vinkkejä, joita kannattaa kokeilla ennen huoltokutsun tekoa. Artikkeli on jaettu HP ja Lenovo laitteisiin.

HP

Kone ei käynnisty ollenkaan / käynnistyy, mutta kuva ei näy

Ota kaikki piuhat ja lisälaitteet irti koneesta ja pidä virtapainike pohjassa väh 15 s. Tämän jälkeen kytke virtalähde ja käynnistä. HUOM! Myös telakka pitää olla irti.

Mikäli laite ei käynnisty, kokeile toisella virtalähteellä, jos mahdollista.
Jos käytössäsi on telakka, kokeile sekä telakan kautta että koneen omalla virtalähteellä.

Kone käynnistyy mutta vilkuttaa valoja näppäimistössä

Ota kaikki piuhat ja lisälaitteet irti koneesta ja pidä virtapainike pohjassa väh 15 s. Tämän jälkeen kytke virtalähde ja käynnistä. HUOM! Myös telakka pitää olla irti.

Näyttöongelmat

Jos näytössä palaa taustavalo, ota kuva ja ota yhteys huoltoon HUOM! Mekaaniset vauriot eivät kuulu takuun piiriin.

Muut viat

Mikäli laitteessa on jokin muu vika, ota näytössä näkyvät mahdolliset virhekoodit ylös ja kirjaa ne mahdollisimman tarkasti vikakuvaukseen.

Huomioithan, että mikäli laitteessa on mekaanisia vaurioita (tippuminen, kastuminen, virtapiikki yms.) eivät näistä aiheutuneet viat kuulu takuun piiriin, vaan niiden korjaus on erikseen laskutettavaa työtä.

Lenovo

Kone ei käynnisty ollenkaan / käynnistyy mutta kuva ei näy

Ota kaikki piuhat ja lisälaitteet irti koneesta ja paina pohjan resetointireikää. Tämän jälkeen kytke virtalähde ja käynnistä. HUOM! Myös telakka pitää olla irti.

Mikäli laite ei käynnisty, kokeile toisella virtalähteellä, jos mahdollista. Jos käytössäsi on telakka, kokeile sekä telakan kautta että koneen omalla virtalähteellä.

Käynnistyy mutta vilkuttaa valoja näppäimistössä

Ota kaikki piuhat ja lisälaitteet irti koneesta ja paina pohjan resetointireikää. Tämän jälkeen kytke virtalähde ja käynnistä. HUOM! Myös telakka pitää olla irti.

Mikäli vika ei korjaannu -> laske vilkahdusten sarjat (pitkät ja lyhyet) ja ota yhteys huoltoon.

Näyttöongelmat

Jos näytössä palaa taustavalo, ota kuva ja ota yhteys huoltoon HUOM! Mekaaniset vauriot eivät kuulu takuun piiriin.

Muut viat

Mikäli laitteessa on jokin muu vika, ota näytössä näkyvät mahdolliset virhekoodit ylös ja kirjaa ne mahdollisimman tarkasti vikakuvaukseen.

Huomioithan, että mikäli laitteessa on mekaanisia vaurioita (tippuminen, kastuminen, virtapiikki yms.) eivät näistä aiheutuneet viat kuulu takuun piiriin, vaan niiden korjaus on erikseen laskutettavaa työtä.