Jos menet www-selaimella hakemistoon, jossa ei ole index-tiedostoa (etusivu), näyttää selain normaalisti listan hakemiston kaikista tiedostoista. Jos haluat estää tämän, voit tehdä sen luomalla hakemistoon tyhjän index.html-tiedoston. Toinen, “hienostuneempi” tapa on ohjata www-serveriä .htaccess-ohjaustiedostolla seuraavasti:

• Luo hakemistoon .htaccess -niminen tiedosto (piste alussa!), jossa on rivi:
Options -indexes
  • Tästä www-palvelinohjelmisto tietää, että hakemistolistausta ei saa näyttää kyseisessä hakemistossa.