Verkkotunnuksen nimipalvelimien hallinta ominaisuus on käytettävissä vain sopimuksen hallinnollisella ja teknisellä roolilla.

Valitse ruudun vasemmasta laidasta kohtaa Palvelut ja Verkkotunnukset.

Hallintapaneelin kautta pystyt:

• Alustamaan verkkotunnuksen nimipalvelimet
  • Lataamaan verkkotunnuksen ohjaustiedot nimipalvelimeltamme
  • Hallintsemaan verkkotunnuksesi nimipalvelintietoja
  • Lisäämällä ohjaustiedot BIND muodossa
  • Hallita erilaisia tietuetyyppejä
  • Liittämään verkkotunnuksesi erikseen ostamasi Microsoft 365 -palveluun

Siirry haluamasi verkkotunnuksen nimipalvelinhallintaan klikkamalla verkkotunnuksen rivin oikean reunan DNS-hallinta -linkkiä. Verkkotunnuksen hallinta ohjeen löydät tästä.

Mikäli verkkotunnus ei ole aiemmin käyttänyt meidän nimipalveluitamme, tulee nimipalvelimen asetukset ensin luoda valitsemalla Alusta.

Eri tietuetyypit ovat muokattavissa alakategorioiden alta seuraavasti:

• Oletus TTL: TTL arvo, jota käytetään, jos tietueelle ei ole määritelty omaa TTL-arvoa
  • Tietueet: A, AAAA, CNAME, TXT
  • Sähköpostipalvelimet: MX
  • Palvelut: SRV
  • Palvelinten Sormenjäljet: SSHFP

Tietueen lisäys

Aloita painamalla Lisää tietue -painiketta halutun tietuetyypin ruudussa.

Tietueen nimi kirjoitetaan Nimi -kohtaan. Seuraavassa esimerkissä lisätään tin-test.net -verkkotunnukselle ohjaus, joka ohjaa aliverkkonimen www.tin-test.net ip-osoitteeseen 188.117.28.147.

NimiTyyppiTTLOsoite / Arvo
wwwA (IPv4)3600188.117.28.147

Mikäli haluat tehdä ohjauksen juuridomainille (esim. domain.fi ilman www- tai muuta etuliitettä), tulee Nimi -kenttään laittaa @-merkki.

Esimerkiksi SPF-tietuetta lisätessä halutaan TXT-tietue juuridomainille. Se näyttää tältä:

NimiTyyppiTTLOsoite / Arvo
@TXT3600“v=spf1 include:spf.nebula.fi -all”

Muutosten jälkeen paina vielä oikeasta alanurkasta Tallenna.

Huomioithan, ettet voi tehdä www-alidomainin ohjausta CNAME:lla ja A-tietueella.

Ohjausten päivittyminen verkkoon saattaa kestää jonkin aikaa, riippuen Oletus TTL -kentän tai yksittäisen tietueen TTL-arvosta. Usein tiedot päivittyvät noin tunnin (TTL 3600) kuluessa, mutta maailmanlaajuisesti päivittyminen voi viedä jopa vuorokauden.

Telia Asiantuntijamme auttavat nimipalvelin muutoksissa erillislaskutettavana muutostyönä 82,5 € alv 0% alkavalta 30 minuutilta. Tilaajan rooli pitää olla tekninen tai hallinnollinen.

Verkkotunnuksen liittäminen Microsoft 365

MyNebula itsehallintapaneelin kautta voit liittää verkkotunnuksen ostamaasi Microsoft 365 sähköpostiratkaisuun. Telian Asiantuntijat ovat apunasi hinnaston mukaisesti.

1. Valitse MyNebula itsehallintapaneelista verkkotunnus, johon haluat liittää Microsoft 365
  2. Kirjaudu ostamaasi Microsoft 365 hallintapaneeliin admin-tunnuksillasi
  3. Valitse asetukset, toimialueet ja lisää toimialue
  4. Syötä Microsoft 365 toimialueeseen omistamasi verkkotunnus
  5. Valitse TXT-tietuetyyppinen liitostapa
  6. Syötä saamasi MS-avain MyNebula itsehallintapaneelin työkaluun
  7. Työkalu tarkistaa linkityksen Microsoft 365 tiliin
  8. Tämän jälkeen voi lisätä loput tietueet verkkotunnuksesi nimipalvelimelle
  9. Muista tehdä tarkistus loppuun myös Microsoft 365 toimialueen hallinnasta

Telia Asiantuntijat auttavat verkkotunnuksen linkityksessä erillislaskutettavan asiantuntijatyöhinnaston mukaisesti. Tilaajan rooli pitää olla tekninen tai hallinnollinen.