NELB-KUORMANTASAUS

Cloud 9 saatavuus

NELB eli Nebula Elastic Load Balancer on INcloud 9 -palveluun saatavilla oleva lisäpalvelu. Palvelun avulla voidaan hajauttaa sisääntulevaa internet-liikennettä usealle eri palvelimelle ja/tai hyödyntää kumpaakin saatavuusaluetta. Saatavuusalueisiin hajauttamalla varmistetaan palveluiden katkoton toiminta esim. huoltotöiden yhteydessä. Huoltotyöt ajoitetaan aina vain yhdelle saatavuusalueelle kerrallaan.

Kuormantasauksen lisäksi palvelulla voidaan myös suorittaa verkkoliikennettä salaavien SSL-sertifikaattien purkamista. SSL on kasvattanut merkitystä huomattavasti sivustolla vierailevien kävijöiden silmissä. Kävijät haluavat varmistaa, että heidän vierailunsa on turvallinen ja mahdolliset sivuston kautta tehdyt yhteydenotot tai verkkokauppatilauksissa kulkevat tiedot ovat salassa.

Sertifikaatin hyödyt eivät rajoitu ainoastaan dataliikenteen salaukseen. Google on jo pitkään hakutuloksissaan nostanut ylemmäksi sivustoja, joissa hyödynnetään SSL-sertifikaatteja. Myös selainvalmistajat varoittavat salaamattomasta sivustosta jatkuvasti aggressiivesimmilla tavoilla.

Palvelun käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Riittää että NELB-palvelu luodaan palvelimien hallintaan tarkoitetussa palvelussa https://control.nebulacloud.fi.
Löydät palvelun ylälaidan valikosta  Network > Nebula Elastic LoadBalancer. Tämän jälkeen palvelu veloitetaan normaalin laskutuksen yhteydessä On-Demand-veloituksena.

NELB-palvelun konfigurointiin liittyvät ohjeet löytyvät osoitteesta: https://tuki.inmicsnebula.fi/nelb-kuormantasaus/

Myyntimme auttaa sinua, mikäli palvelu herätti kysymyksiä.
Yhteystietomme löytyvät osoitteesta: https://www.inmicsnebula.fi/fi/yhteystiedot

NELB

Miksi palvelu tulisi hajauttaa?

Nykyisin internetissä toimiviin palveluihin kohdistuu painetta jatkuvasta toimivuudesta. Usein palvelut ovat yksittäisten palvelimien varaan rakennettuja eli sivusto, tietokanta ja ehkä myös sähköpostit ovat kaikki samalla yksittäisiellä palvelimella. Tämän vikaantuminen aiheuttaa täten katkoksten koko yrityksen toimintaan.

Hajauttamalla palveluita eri palvelimille saatavuusalueen sisällä ja kahdentamalla järjestelmä INcloud 9 -palvelun mahdollistamaan kahteen saatavuusalueeseen, minimoidaan riski siihen, että koko yrityksen kriittiset toiminnot ovat käyttämättömissä.

Yhden saatavuusalueen sisällä voidaan tehdä myös hajauttamista siten, että luodaan erikseen palvelimet hoitamaan tietokantakyselyitä ja omat palvelimet sivustokyselyitä. Tällöin esim. sivustoa hoitavia palvelimia voi olla saman saatavuusalueen sisällä useita ja NELB tasaa näihin liikennettä, jotta yksittäisen palvelimen kuormitus ei aiheuta hidastumista sivustolatauksessa.

Voitteko auttaa minua suunnittelemaan ja rakentamaan palveluiden hajauttamisen?

Tämä onnistuu. Asiantuntijoillamme on vuosien kokemus erityyppisten ja kokoisten kriittisten järjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta.

Määrittelemme tarvittavat säännöstöt sovelluksellesi, asennamme kuormantasajaat ympäristöösi ja voimme ottaa vastuun myös näiden jatkuvasta toimivuudesta. Palvelu on erikseen veloitettavaa asiantuntijatyötä.

Ota yhteyttä myyntiimme saadaksesi lisätietoja toteutuksesta ja hinnoittelusta. 
Yhteystietomme löytyvät osoitteesta: https://www.inmicsnebula.fi/fi/yhteystiedot
Yleinen INcloud 9 palveluhinnasto löytyy osoitteesta: https://www.inmicsnebula.fi/fi/incloud-9-palvelun-hinnasto