NELB-KUORMANTASAUS

Cloud 9 saatavuus

NELB eli Nebula Elastic Load Balancer on Cloud 9 -palveluun saatavilla oleva lisäpalvelu. Palvelun avulla voidaan hajauttaa sisääntulevaa internet-liikennettä usealle eri palvelimelle ja/tai hyödyntää kumpaakin saatavuusaluetta. Saatavuusalueisiin hajauttamalla varmistetaan palveluiden katkoton toiminta esim. huoltotöiden yhteydessä. Huoltotyöt ajoitetaan aina vain yhdelle saatavuusalueelle kerrallaan.

Kuormantasauksen lisäksi palvelulla voidaan myös suorittaa verkkoliikennettä salaavien SSL-sertifikaattien purkamista. SSL on kasvattanut merkitystä huomattavasti sivustolla vierailevien kävijöiden silmissä. Kävijät haluavat varmistaa, että heidän vierailunsa on turvallinen ja mahdolliset sivuston kautta tehdyt yhteydenotot tai verkkokauppatilauksissa kulkevat tiedot ovat salassa.

Sertifikaatin hyödyt eivät rajoitu ainoastaan dataliikenteen salaukseen. Google on jo pitkään hakutuloksissaan nostanut ylemmäksi sivustoja, joissa hyödynnetään SSL-sertifikaatteja. Myös selainvalmistajat varoittavat salaamattomasta sivustosta jatkuvasti aggressiivesimmilla tavoilla.

Palvelun käyttöönotto on nopeaa ja helppoa. Riittää että NELB-palvelu luodaan palvelimien hallintaan tarkoitetussa palvelussa https://control.nebulacloud.fi. Löydät palvelun ylälaidan valikosta  Network > Nebula Elastic LoadBalancer. Tämän jälkeen palvelu veloitetaan normaalin laskutuksen yhteydessä On-Demand-veloituksena.

Myyntimme auttaa sinua, mikäli palvelu herätti kysymyksiä. Tavoitat heidät (09) 6818 3859 tai sales@nebula.fi.

NELB

Miksi palvelu tulisi hajauttaa?

Nykyisin internetissä toimiviin palveluihin kohdistuu painetta jatkuvasta toimivuudesta. Usein palvelut ovat yksittäisten palvelimien varaan rakennettuja eli sivusto, tietokanta ja ehkä myös sähköpostit ovat kaikki samalla yksittäisiellä palvelimella. Tämän vikaantuminen aiheuttaa täten katkoksten koko yrityksen toimintaan.

Hajauttamalla palveluita eri palvelimille saatavuusalueen sisällä ja kahdentamalla järjestelmä Cloud 9 -palvelun mahdollistamaan kahteen saatavuusalueeseen, minimoidaan riski siihen, että koko yrityksen kriittiset toiminnot ovat käyttämättömissä.

Yhden saatavuusalueen sisällä voidaan tehdä myös hajauttamista siten, että luodaan erikseen palvelimet hoitamaan tietokantakyselyitä ja omat palvelimet sivustokyselyitä. Tällöin esim. sivustoa hoitavia palvelimia voi olla saman saatavuusalueen sisällä useita ja NELB tasaa näihin liikennettä, jotta yksittäisen palvelimen kuormitus ei aiheuta hidastumista sivustolatauksessa.

Voiko Nebula auttaa minua suunnittelemaan ja rakentamaan palveluiden hajauttamisen?

Tämä onnistuu. Nebulan asiantuntijoilla on vuosien kokemus erityyppisten ja kokoisten kriittisten järjestelmien suunnittelusta ja toteutuksesta.

Määrittelemme tarvittavat säännöstöt sovelluksellesi, asennamme kuormantasajaat ympäristöösi ja voimme ottaa vastuun myös näiden jatkuvasta toimivuudesta. Palvelu on erikseen veloitettavaa asiantuntijatyötä.

Ota yhteyttä myyntiimme saadaksesi lisätietoja toteutuksesta ja hinnoittelusta. Tavoitat heidät  (09) 6818 3859 tai sales@nebula.fi.