Valmistelut

Instanssin flavorin muutokseen kannattaa varata 30-60 minuuttia, jonka aikana instanssista muodostetaan Snapshot ja flavor muuttuu valitsemaasi flavoriin.

Suosittelemme myös ottamaan Snapshotin sammutetusta instanssista ennen toimenpiteitä, jotta palautus ongelmatilanteessa on helppoa.

Lisätietoa eri flavoreista löytyy INcloud 9 hinnastosta ja Ominaisuudet-sivulta.

Huomiot

• Instanssi tulee sammuttaa (mieluiten käyttöjärjestelmätasolta) ennen operaatiota.
  • Flavorin muutoksessa ei ole mahdollista valita flavoria, jossa on pienempi juurilevy kuin nykyisessä koossa.
  • Huomiothan mahdolliset Prepaid-tilaukset ennen muutoksien tekemistä.
    Olemassa olevien Prepaid-tilauksien tulisi täsmätä käytössä olevia flavoreita tai muuten instanssi laskutetaan On-Demand hinnaston mukaisesti flavorin muutoksen jälkeen.

Vaiheet

Tässä esimerkissä instanssista otetaan snapshot ja se kasvatetaan flavorista NBL-N1-SMALL isompaan NBL-N1-MEDIUM flavoriin.

1. Kirjaudu pilvenhallinnan päänäkymään. (https://control.nebulacloud.fi)

2. Avaa instanssilista ylävalikon kautta. (Compute -> Instances)

INcloud: Compute > Instances”></p>

<hr class=

3. Etsi listasta haluamasi instanssi, jolle on tarkoitus tehdä flavorin muutos.

INcloud: Instances

4. Varmista, että instanssi on sammunut. (Power State = Shut Down)

INcloud: Power State = Shut Down

5. Ota instanssista Snapshot. (Actions -> Create Snapshot)

INcloud: Instance > Action > Create Snapshot”></p>

<hr class=

6. Valitse uudelle Snapshotille jokin nimi ja klikkaa “Create Snapshot“.

INcloud: Create Snapshot

7. Seuraavaksi alusta alkaa muodostamaan Snapshottia.
Tämä kestää tyypillisesti 15-60 minuuttia riippuen juurilevyn koosta.

INcloud: Images, Queued

8. Hetken kuluttua Snapshotin tila muuttuu Saving-tilaan.

INcloud: Images, Saving

9. Snapshot menee Active-tilaan, kun se on valmistunut.

INcloud: Images, Active

10. Palaa takaisin instanssilistaan ja valitse instanssin kohdalta “Resize Instance“. (Actions -> Resize Instance)

INcloud: Instances > Action > Resize Instance

11. Valitse Resize Instance -lomakkeesta kohde flavor. (Flavor Choice -> New Flavor)

INcloud: Resize Instance

12. Tässä esimerkissä valitaan kohde flavoriksi NBL-N1-MEDIUM.
Tämä tuo instanssille lisää yhden virtuaalisuorittimen ja kaksi gigatavua muistia.

Mikäli projektisi Quota eli rajoituksen tulevat tässä kohdassa vastaan, olethan yhteydessä asiakastukeemme rajoituksen nostamiseksi.
Kerrothan yhteydenotossasi projektin nimen (tai ID:n) ja tarvittavan kapasiteetin.

INcloud: Resize Instance > Select Flavor”></p>

<hr class=

13. Valittuasi halutun kohde flavorin, klikkaa Resize.
Palaudut instanssilistaan hetken kuluttua, jossa näet instanssin “Resizing or Migrating” tilassa.
Operaatio kestää tyypillisesti 15-30 minuuttia riippuen flavoreista.

INcloud: Instances, Resizing/Migrating

14. Näkymään tulee “Finishing Resize or Migrate“, kun operaatio on lähes valmis.

INcloud: Instance Resize Finishing

Pienen hetken jälkeen muutos tulee vielä vahvistaa klikkaamalla “Confirm Resize/Migrate“.

INcloud: Instance Confirm Resize

15. Hetken kuluttua instanssi palautuu Active-tilaan ja Flavor-sarakkeessa näkyy uusi valittu flavor.
Tässä vaiheessa voit käynnistää instanssin klikkaamalla “Start Instance“.

INcloud: Instance Resize Finished

Viimeistely

Instanssin flavorin muutos ei välttämättä muuta esimerkiksi juurilevyn osioiden kokoa. Tämä vaihtelee käyttöjärjestelmästä ja Image-tyypistä riippuen, joten perehdythän käyttämäsi käyttöjärjestelmän dokumentaatioon.

Mikäli instanssi toimii normaalisti, voi aiemmin otetun Snapshotin poistaa. (Compute -> Images -> [aiemmin luotu Snapshot] -> Actions -> Delete Image)