SNAPSHOT INSTANSSI

Yksittäisestä virtuaalipalvelimesta voidaan ottaa snapshot, jota voidaan käyttää esimerkiksi uusien palvelinten provisioinnnissa.

Huomaathan, että levykuvaa ei kannata käyttää varmuuskopiona, sillä se tallentuu samalle fyysiselle laitteelle kuin missä lähdelevy on. Siitä voi olla apua palautustilanteessa esim. inhimillisen virheen jälkeen, mutta ei fyysisen laitevian kohdatessa.

Suosituksia ja huomioita

• Snapshot ei kuluta projektin quotaa.
  • Snapshot ei saa koskaan korvata varsinaista varmuuskopiointia.
  • Snaphost kannattaa ajaa sammutetulle palvelimelle, että kaikki tiedostot on varmasti suljettu sekä kaikki kirjoitusoperaatiot suoritettu loppuun.
  • Snapshotin aikana palvelin menee pause-tilaan, jonka takia palvelin voi tuntua olevan ”jumissa” pidemmän aikaa.
  • Snapshot ei tallenna instanssin käyttömuistia (RAM) eli mahdollisesti käynnissä olevien sovellusten tallentamaton data menetetään mikäli instanssi on käynnissä snapshottia ottaessa.

SNAPSHOT VOLUME

Snapshot voidaan ottaa yksittäisestä volumesta. Volume snapshot ei vaikuta palvelimen suorituskykyyn olennaisesti, volume snapshost tapahtuu alemmalla levyjärjestelmä tasolla.

• Volume snaphost veloitetaa kuten normaali volume.
  • Snaphost kannattaa ajaa sammutetulle palvelimelle, että kaikki tiedostot on varmasti suljettu sekä kaikki kirjoitusoperaatiot suoritettu loppuun