Telian Cloud 9 orkestrointiominaisuuden avulla on mahdollista automatisoida palveluun tehtäviä resurssien lisäyksiä, muutoksia ja poistoja. Tämä helpottaa ja nopeuttaa huomattavasti varsinkin toistuvien toimenpiteiden suorittamista.

Lisättävät resurssit kuvataan orkestrointipohjaan. Orkestrointipohjan avulla voi muutamalla klikkauksella, jo muutamissa sekunneissa luoda palveluun kokonaisen ympäristön – verkot, reitittimet, instanssit, levytilan ja turvaryhmät. Orkestrointimoduuli tukee OpenStack Heat –orkestrointipohjien (HOT) lisäksi myös Amazon Web Services CloudFormation -pohjia.

Orkestrointipohjia voi lisätä palveluun suoraan Telia Pilven hallintapaneelista tai Open Stack Heat –rajapintaa käyttämällä.

Katso videomme siitä, kuinka orkestrointipohjien avulla luodaan täysin käyttövalmis WordPress-ympäristö. Video löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=bAbWNWCGiC4

ORKESTROINTIPOHJA

Ohessa on kuvattu muutama esimerkki orkestrointipohjan syntaksista.

Esimerkiksi seuraavan pohjan avulla luodaan instanssi ja määritellään instanssin: palvelinkokoonpano (flavor), levykuva (image), saatavuusalue (availability zone) sekä verkot, joihin instanssi liitetään.

Seuraavassa orkestrointipohjassa määritellään verkko:

OpenStack:in omaa ohjeistusta:

ORKESTROINTIPOHJAN LISÄÄMINEN TELIA PILVI –HALLINTAPANEELISTA

Kirjaudu Cloud 9:n hallintapaneeliin ja klikkaa Orchestration. Valitse avautuvasta pudotusvalikosta Stacks.

Klikkaa avautuvalta sivulta Launch stack.

Seuraa uuteen ikkunaan avautuvan orkestrointipohjan lisäysvelhon ohjeita. Orkestrointipohjan lisäämisen jälkeen resurssit lisätään välittömästi palveluun.

Stacks-osiosta voi tämän jälkeen tarkastella ja hallita orkestrointipohjien avulla lisättyjä resursseja.

ORKESTROINTIPOHJAN LISÄÄMINEN OPENSTACK HEAT –RAJAPINTAA KÄYTTÄEN

Aloita asentamalla Nova-ohjelmisto. Löydät ohjeet verkkosivuiltamme seuraavasta ohjeartikkelista: Nova-ohjelmiston asennus

Asenna tämän jälkeen vielä Heat-ohjelmisto seuraavalla komennolla:

Windows

• pip install python-heatclient

Ubuntu, Debian, OS X

• Sudo pip install python-heatclient

Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Fedora

• Sudo python-pip install python-heatclient

Esimerkkejä mm. orkestrointipohjan lisäämisessä käytettävistä komentorivikomennoista löydät täältä: http://docs.openstack.org/developer/heat/template_guide/environment.html