Windows
Mene sivulle http://www.activestate.com/activepython/downloads

Valitse ladattavaksi versio joka on alle 3.x. Suositteleva versio on Python 2.7. Asenna Active-Python paketti tietokoneelle, avaa Windowsin komentorivi ja aja sieltä seuraavat komennot komentorivityökalun asentamiseksi:

pip install PBR
pip install python-novaclient

Linux (Ubuntu)
Aja seuraavat komennot:

sudo apt-get install python-pip
sudo pip install pbr
sudo pip install python-novaclient

Ympäristömuuttujien määrittely
Tämä ei ole pakollista, mutta tämän tekeminen helpottaa komentorivin käyttöä kun tietoja ei tarvitse määritellä erikseen jokaisen komennon yhteydessä. Saatte tarvittavat tiedot projektillenne Horizon-hallintapaneelin kautta seuraavasti:

Windows-ympäristömuuttujat
Aja komentorivin kautta seuraavat komennot:

set OS_AUTH_URL=https://identity.fi-1.nebulacloud.fi:5000/v2.0
set OS_TENANT_ID=<TENANT_ID> set OS_USERNAME=<KÄYTTÄJÄTUNNUS>
set OS_PASSWORD=<SALASANA> set OS_REGION_NAME=fi-1

Linux-ympäristömuuttujat
Aja komentorivin kautta seuraavat komennot:

export OS_AUTH_URL=https://identity.fi-1.nebulacloud.fi:5000/v2.0
export OS_TENANT_ID=<TENANT_ID>
export OS_USERNAME=<KÄYTTÄJÄTUNNUS>
export OS_PASSWORD=<SALASANA>
export OS_REGION_NAME=fi-1

Testaa toimivuus
Voit varmistaa Novan komentorivityökalun toiminnan esimerkiksi kokeilemalla kaikkien projektisi palvelinten listausta seuraavasti:

nova list

Jos työkalun asennus on mennyt onnistuneesti, palautuu komennolla listaus projektin palvelimista.

Muiden komentorivityökalujen (Glance, Cinder…) asennuksesta löydät tietoa OpenStackin omasta dokumentaatiosta: