Onko sovelluksesi hankala asentaa? Media hukassa? Tarvitset konsultin konfiguroimaan sovelluksesi? Voit siirtää nykyiset palvelimesi sellaisenaan Cloud 9-palveluun.

MIGRAATIOPALVELUT

Olit sitten tuomassa yhtä tai useampaa palvelinta, saat Telian asiantuntijoilta apua siirtämään nykyiset Windows- ja Linux-palvelimesi mutkattomasti.

OMAN LEVYKUVAN TUOMINEN

Cloud 9 virtualisoinnin moottorina on KVM teknologia. KVM virtualisointi tukee käytössä RAW ja QCOW2 levykuva formaatteja.  Näitä levykuvia on mahdollista tuoda hyödyntäen selaimen hallintapaneelia, komentroriviltä tai API työkaluilla. Uuden palvelimen provisioinnin yhteydessä voit valita lähteeksi oman levykuvan ja siirtää sen verkon yli.

OLEMASSA OLEVAN PALVELIMEN SIIRTO VAI UUDEN PYSTYTYS?

Palvelin siirretään ”as-is” Pilveen

• Palvelimen käyttöjärjestelmä, sovellukset, tiedostot ja konfiguraatiot siirtyvät sellaisenaan.
  • Suositellaan kun sovelluksen uudelleen asentaminen ja konfigurointi on vaikeaa/kallista

Asennetaan uusi palvelin asennetaan

• Sovellukset asennetaan uudestaan ja konfiguroidaan.
  • Suositellaan, jos sovellus on kohtuullisella vaivalla asennettavissa
  • Etuja ovat tuore käyttöjärjestelmä, ajurien toimivuus, tuoreet sovellukset

WINDOWS-PALVELINTEN MIGRAATIO

Windows-palvelinten migraatio suoritetaan tyypillisesti asentamalla uusi Windows-palvelin samalla patch tasolla oleva palvelin rinnalle Cloud 9-palveluun.

1.Windows-käyttöjärjestelmä provisioidaan pilveen ja asennetaan migraatiosovellus

2. Lähdepalvelimeen asennetaan sovellusagentti
3.”Patch” tason varmistetaan olevan sama.
4.Sovellusagentti kopioi taustalla lähdepalvelimesta tiedostot kohdepalvelimelle
5.Yliheitto käyttökatko
6.Palvelin käynnistetään ja toimivuus varmistetaan

Sovellusagentti kopio kohdejärjestelmän tiedostot blokkitasolla palvelimesta toiseen ja varmistaa että kaikki tiedostot ja konfiguraatiot ovat identtiset.

LINUX-PALVELINTEN MIGRAATIO

Linux-palvelimet siirrettään helpoiten ottamalla nykyinen tiedostojärjestelmä “pakettiin” konvertoimalla se toisella palvelimella QCOW muotoiseksi ja siirtämällä Cloud 9-palveluun.

1.Tiedostojärjestelmä ”paketoidaan” lähdepalvelimella
2.Paketti kopioidaan kohdepalvelimelle verkon yli
3.Paketti konvertoidaan QCOW levykuvaksi
4.Levykuva siirretään Telia Pilveen
5.Palvelin käynnistetään ja toimivuus varmistetaan