Gmail-tiliin on mahdollista liittää muiden palveluntarjoajien POP3-sähköpostitilejä. Näin saat helposti kaikki sähköpostit saman palvelun alle.

Huom! Gmail tukee vain POP3-protokollaa liittämisessä, ei IMAP:ia.

Liittäminen tapahtuu seuraavasti:

1. Kirjaudu Gmailiin.

2. Avaa hammasrattaasta asetusvalikko ja klikkaa Näytä kaikki asetukset.

3. Klikkaa Tilit ja tuonti.

4. Klikkaa “Lue sähköpostit muiden tilien kautta” -kohdasta Lisää sähköpostitili.

5. Kirjoita sähköpostiosoite, jonka haluat liittää Gmailiin ja klikkaa Seuraava.

6. Valitse ”Tuo sähköpostit toiselta tililtäni (POP3)”.

7. Täytä seuraavat tiedot:

• Käyttäjätunnus (sähköpostitilisi kirjautumistunnus)
  • Salasana (sähköpostitilisi salasana)
  • POP-palvelin (sähköpostitilisi saapuvan postin palvelin)
  • Portti 995 (salattu POP3-yhteys)
  • Ruksi kohta ”Jätä kopio haetuista viesteistä palvelimelle” (muuten viestit katoavat alkuperäisestä laatikosta ja jäävät vain Gmailiin)
  • Ruksi kohta ”Käytä aina suojattua yhteyttä (SSL) viestien hakemiseen

Jos tässä kohtaa saat virheilmoituksen “Missing +OK response upon connecting to the server”, tukee palvelin tuossa portissa vain IMAP-yhteyttä.

Gmail osaa hakea sähköposteja vain POP3-palvelimilta.

8. Mikäli haluat, että voit myös lähettää viestejä toisen tilisi nimissä Gmailista, valitse ”Kyllä, haluan lähettää viestejä osoitteesta”.

9. Kirjoita nimi, jonka haluat lähettäjän nimeksi.

10. Kirjoita lisätyn tilin lähtevän postin palvelimen tiedot

• SMTP-palvelin: tähän kohtaan lähtevän postin palvelin
  • Käyttäjätunnus: lähtevän postin palvelimen käyttäjätunnus
  • Salasana: lähtevän postin palvelimen käyttäjätunnuksen salasana

11. Vahvista tilin lisäys

12. Kun tilin lisäys on vahvistettu klikkaamalla sähköpostiin tullutta linkkiä tai kopioimalla vahvistuskoodi, on tili liitetty Gmailiin.

Nyt voit viestiä kirjoittaessa valita, millä osoitteella sähköpostiviesti lähetetään. Saapuvat viestit tulevat Gmailin saapuvien viestin laatikkoon samalla tavalla, kuin Gmail-osoitteeseen saapuvat viestitkin.

Tilin poistaminen Gmailista onnistuu menemällä kohtaan Asetukset -> Näytä kaikki asetukset -> Tilit ja tuonti. Mene haluamasi tilin kohdalle ja klikkaa ”poista”.

Huom! Kolmannen osapuolen palveluihin saattaa tulla meistä riippumattomia muutoksia, emmekä voi taata niiden turvallisuutta tai toimivuutta palveluihimme liitettynä. Jos tarvitsette tukea Gmailin käytössä, voitte olla yhteydessä Googlen tukipalveluihin.