Sähköpostiongelmien selvittämisessä tarvitaan silloin tällöin tarkempaa tietoa viestin välityksestä. Esimerkiksi voi olla syytä tutkia tarkemmin sähköpostin saapumista lähettäjältä vastaanottajan palvelimelle.

Jos sinua pyydetään toimittamaan viestin header-tiedot, saat ne webmailissa esille seuraavasti:

Esikatselunäkymä

1) Viestin esikatseluikkunassa – paina oikeasta ylänurkasta löytyvää pientä alaspäin osoittavaa nuolta. Header-tiedot avautuvat omaan ikkunaansa.

Viestinäkymä

2) Viestinäkymässä saat header-tiedot esiin painamalla työkalupalkista kolmea pistettä ja sen jälkeen valitse avautuvasta valikosta “Näytä lähdekoodi”. Header-tiedot avautuvat omaan ikkunaansa.

3) Avautuneet header-tiedot voi nyt kopioida sähköpostiviestiin tai erilliseen liitetiedostoon lähetettäväksi.

Tämä ohje käsittelee vain sähköpostipalveluidemme webmailia. Jos käytössäsi on erillinen sähköpostiohjelma, voit löytää ohjeita header-tietojen esille saamiseen ohjelmiston tukisivuilta. Tässä suorat linkit yleisimmille ohjelmille: