Artikkeliin on koottu toimintaohjeita WordPress -alustan vaihtuessa. Telia Inmics-Nebula ylläpitää sovellusalustojena tietoturvaa ja se tarkoittaa välillä myös alustan päivitystä uudempaan. Tällöin vanhoja ohjelmistoversioita joudutaan päivittämään uudempiin ja osa ominaisuuksista saattaa vaihtua tai muuttua.

KOTIHAKEMISTOA KOSKEVAT MUUTOKSET

Kotihakemisto muuttuu /webspace/httpdocs/domain.tld -hakemistosta /var/www/customers -alkuiseen hakemistoon. Tarkka kotihakemiston polku on ilmoitettu tilausvahvistuksessa. Tarkista ettei verkkosivustosi koodissa viitata suoraan vanhaan hakemistorakenteeseen. Pyri jättämään verkkosivujen sisällöstä pois suorat staattiset viittaukset kotihakemistoon tai vaihtoehtoisesti vaihda uusi kotihakemisto viittauksiin heti päivityksen jälkeen. Telia Inmics-Nebula siirtää vanhan kotihakemistonne sisällön uudelle palvelimelle puolestanne.

PALVELIMEN PHP -VERSIO VAIHTUU

Uudella Webhotel -alustalla on oletuksena käytössä vain tuetut PHP -versiot. Mikäli verkkosivustonne käyttää vanhojen PHP-versioiden ominaisuuksia, niin nämä ominaisuudet saattavat lakata toimimasta päivityksen yhteydessä. Jos et itse vastaa verkkosivustonne ylläpidosta, olethan yhteydessä verkkosivustonne ylläpitäjään tai tekijään.

Varotoimena, alustalla on mahdollista ottaa käyttöön myös vanhempia PHP -versioita (PHP 5.6, PHP 7.0). Ohjeet toimenpiteeseen löydätte täältä: https://tuki.inmicsnebula.fi/php-version-vaihtaminen/

Otathan huomioon, että näiden vanhempien versioiden tuki tulee päättymään mahdollisesti hyvin pian, joten sivustonne tulisi päivittää uusien versioiden kanssa yhteensopivaksi mahdollisimman pikaisesti.

Uusimmat versiot julkaisujärjestelmistä (WordPress, Joomla, Drupal ym) tukevat suoraan uusia PHP:n versioita.

Mikäli käytössänne on omaa PHP-koodia tai itse kirjoitettuja skriptejä, löydät päivitysohjeita alla olevista linkeistä.

Päivittäminen versiosta 5.6.x versioon 7.0.x:
https://php.net/manual/en/migration70.php

versiosta 7.0.x versioon 7.1.x
https://php.net/manual/en/migration71.php

versiosta 7.1.x versioon 7.2.x
https://php.net/manual/en/migration72.php

ja versiosta 7.2.x versioon 7.3.x
https://www.php.net/migration73

VIRHELOKIT

Mahdollisten ongelmien ratkaisemisessa auttaa suuresti sivuston tuottaman virhelokin tutkiminen. Virhelokin voi kytkeä päälle sivustokohtaisesti tämän ohjeen mukaisesti.

TIETOKANTATUNNUKSET VAIHTUVAT

Tietokannan nimi, käyttäjätunnus, salasana ja palvelinnimi vaihtuvat. TeliaInmics-Nebula siirtää vanhan tietokannan sisällön uuteen tietokantaan puolestanne, nämä ohjeet ovat vain jos joudutte itse muokkaamaan asetuksia.

Oikeat osoitetiedot ovat syötettynä sivuston konfiguraatiotiedostoon. Tiedosto löytyy useimmiten kotihakemistostanne (public_html) nimellä wp-config.php.

MERKISTÖONGELMAT UUDEN TIETOKANNAN KANSSA

Jos päivityksen jälkeen sivustollanne skandinaavimerkit ja –euromerkki näkyy väärin (salmiakkikuvio tai vastaava), sivustolta yhteys tietokantaan käyttää todennäköisesti väärää merkistöä. Uusilla tietokantapalvelimilla oletusmerkistö on UTF-8, kun vanhoilla palvelimilla se oli ISO-8859-1 (Latin1). Jos tietokanta vaatii merkistöasetusten muokkausta, katso ohje.

Avainsanat: