SÄHKÖPOSTIPALVELIN VAIHTUU

Mitä minun pitää tehdä?

Sähköpostitilisi salasana täytyy määrittää uudelleen postinhallintapalvelussa. Tätä varten tarvitset tietoosi sähköpostitilin nykyisen salasanan. Jos et muista sähköpostilaatikkonne nykyistä salasanaa, ole yhteydessä asiakkuutenne pääkäyttäjään tai asiakaspalveluumme.

Kaikkien sähköpostipalvelun käyttäjien tulee kirjautua sähköpostitunnuksilla postinhallintapalveluun osoitteessa https://inweb.inmicsnebula.fi ja uudelleenmäärittää sähköpostitilille salasana.

Voitte valita uudelleenmäärityksessä sähköpostilaatikkonne nykyisen salasanan tai määrittää kokonaan uuden salasanan. Huomaattehan kuitenkin että uudessa järjestelmässä sallittuja merkkejä ovat a-z, 0-9 ja alaviiva (_). Salasanan pituuden tulee olla 6-16 merkkiä. Määritetty salasana tulee voimaan yliheittopäivänä, jonka tiedotamme asiakaskohtaisesti. Määrityksen voi tehdä tarvittaessa myös kyseisen päivämäärän jälkeen, mutta sähköpostilaatikkoon kirjautuminen ei toimi ennen kuin salasana on määritetty postinhallintapalvelussa. Ohjeet salasanan määritykseen löydätte osoitteesta: https://tuki.inmicsnebula.fi/category/webhotel-pro/inweb/sahkoposti/

Miksi salasana pitää määrittää uudelleen?

Salasanoja ei säilytetä sähköpostipalvelimella selkokielisenä, joten emme voi sellaisenaan siirtää niitä uuteen palvelimeen. Salasanan määrittäminen postinhallintapalvelun kautta tallettaa salasanan uudelle palvelimelle kryptatussa muodossa.

Miten sähköpostiin kirjaudutaan jatkossa?

Webmail-kirjautuminen onnistuu yllä mainitun toimenpiteen jälkeen jatkossakin osoitteessa: https://webmail.nebula.fi/

Mikäli käytät sähköpostin lukemiseen erillistä ohjelmistoa, tulee sen asetuksiin päivittää uudet palvelinosoitteet. Inmics-Nebula siirtää postilaatikoiden viestisisällön puolestanne.

Saapuvan postin palvelin (IMAP– Suosittelemme IMAP-käyttöä!)

• Palvelinosoite: mail.inhosting.fi
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: etunimi.sukunimi@verkkotunnus.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana
  • Oletusportti: 993 jos valitsit SSL/TLS-salatun yhteyden (suositus). 143 jos haluatte käyttää salaamatonta yhteyttä.

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

• Palvelinosoite: mail.inhosting.fi
  • Palvelimen portti: 587 (et voi käyttää palvelinta oletusportilla 25)
  • Salauksen tyyppi: STARTTLS tai SSL/TLS-salaus
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: etunimi.sukunimi@verkkotunnus.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana (samoja tunnuksia käytetään sekä sähköpostin lähettämiseen että vastaanottamiseen).

Uudet nimipalveluasetukset (DNS)

Mikäli ylläpidät verkkotunnuksesi nimipalvelinasetuksia itse, tulee asetuksiin määrittää uusi vastaanottava sähköpostipalvelin. Vaihdon ajankohta tiedotetaan teille erikseen sähköpostitse.

@ IN MX 10 mail.inhosting.fi.

WEBMAILIN OSOITEKIRJAT

Jossain tapauksissa webmailin osoitekirja ei ole välttämättä siirtynyt uuteen sähköpostipalveluun. Tällöin voit siirtää osoitekirjan käsin vanhasta webmailista. Kirjautukaa sähköpostiinne osoitteessa https://webmail1-hki1.hosting.fi/roundcube/ ja kirjoittakaa palvelinnimeksi mail.mynebula.fi.

Tämän jälkeen voit ladata osoitekirjan talteen tämän linkin ohjeen avulla (ks. Osoitekirjan tallentaminen työasemalle).

Kun olet ladannut osoitekirjan talteen kirjaudu webmailiin normaalilla osoitteella https://webmail.nebula.fi/ ja tuo osoitekirjan tiedot webmailiin yllä mainitun linkin ohjeen mukaisesti (ks. Osoitekirjan tuominen).