SÄHKÖPOSTIPALVELIN VAIHTUU

Miten sähköpostiin kirjaudutaan jatkossa?

Webmail-kirjautuminen onnistuu jatkossakin osoitteessa: https://webmail.nebula.fi/

Käytettävissänne on myös postinhallintapalvelu osoitteessa https://inweb.inmicsnebula.fi jonka kautta voi mm. vaihtaa sähköpostitilin salasanan uuteen sekä määrittää lomavastaajan.

Mikäli käytät sähköpostin lukemiseen erillistä ohjelmistoa, tulee sen asetuksiin päivittää uudet palvelinosoitteet ja käyttäjätunnukset. Postilaatikon salasana säilyy ennallaan. Inmics-Nebula siirtää postilaatikoiden viestisisällön puolestanne.

Saapuvan postin palvelin (IMAP– Suosittelemme IMAP-käyttöä!)

• Palvelinosoite: mail.inhosting.fi
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: etunimi.sukunimi@verkkotunnus.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana
  • Oletusportti: 993 jos valitsit SSL/TLS-salatun yhteyden (suositus). 143 jos haluatte käyttää salaamatonta yhteyttä.

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

• Palvelinosoite: mail.inhosting.fi
  • Palvelimen portti: 587 (et voi käyttää palvelinta oletusportilla 25)
  • Salauksen tyyppi: STARTTLS tai SSL/TLS-salaus
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: etunimi.sukunimi@verkkotunnus.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana (samoja tunnuksia käytetään sekä sähköpostin lähettämiseen että vastaanottamiseen).

Uudet nimipalveluasetukset (DNS)

Mikäli ylläpidät verkkotunnuksesi nimipalvelinasetuksia itse, tulee asetuksiin määrittää uusi vastaanottava sähköpostipalvelin. Vaihdon ajankohta tiedotetaan teille erikseen sähköpostitse.

@ IN MX 10 mail.inhosting.fi.

WEBMAILIN OSOITEKIRJAT

Jossain tapauksissa webmailin osoitekirja ei ole välttämättä siirtynyt uuteen sähköpostipalveluun. Tällöin voit siirtää osoitekirjan käsin vanhasta webmailista. Kirjaudu sähköpostitiliisi osoitteessa https://webmail1-hki1.hosting.fi/roundcube/ ja kirjoita palvelinnimeksi vanhan sähköpostipalvelimenne osoite (esim. mailserver16.nebula.fi tai mail34.nebula.fi). Käyttäjätunnus on muotoa verkkotunnusfi1 ja salasana on se millä olet aiemminkin kirjautunut sähköpostiisi.

Tämän jälkeen voit ladata osoitekirjan talteen tämän linkin ohjeen avulla (ks. Osoitekirjan tallentaminen työasemalle).

Kun olet ladannut osoitekirjan talteen kirjaudu webmailiin normaalilla osoitteella https://webmail.nebula.fi/ ja tuo osoitekirjan tiedot webmailiin yllä mainitun linkin ohjeen mukaisesti (ks. Osoitekirjan tuominen).