Tilanteissa, joissa ei ole välittömästi käytettävissä yleisesti käytettyä phpMyAdmin-työkalua MySQL-tietokannan hallintaan, on mahdollista silti ottaa käyttöön muita työkaluja yhteyden ottamiseksi.

Tietokantaa pystytte muokkaamaan osoitteessa https://phpmyadmin.inhosting.fi

Hallinta Adminerin avulla

Adminer noudattaa toiminnassaan samaa logiikkaa, kuin phpMyAdmin ja siitä löytyy samat eniten käytetyt toiminnot, kuin PMA:sta eli tietokantataulujen tuonti ja vienti, sekä muutostyöt onnistuvat.

Suosittelemme käyttämään myös sitä, sillä se toimii PHP-sovelluksena sivutilassa, joten sen käyttöönotto ei vaadi tietokantakäyttäjään muutoksia.

Adminerin löydätte osoitteesta: https://phpmyadmin.inhosting.fi

Admineriin kirjaudutaan normaalisti tietokantatunnuksillanne. Jos et tiedä näitä tunnuksia, niin voit todennäköisesti löytää nämä suoraan verkkosivuston konfiguraatiotiedostosta. WordPressissä siis esimerkiksi wp-config.php -tiedostosta.