SAAPUVAN POSTIN ASETUKSET

• Prokolla/Tilityyppi:IMAP*
  • Saapuvan postin palvelin (IMAP-palvelin): sfmail.srv.hosting.fi
  • Käyttäjätunnus (Käyttäjänimi): sähköpostiosoite
  • Sähköpostiosoite: Sähköpostiosoite
  • Salasana: Sähköpostilaatikkosi salasana
  • Portti: Ehdotettu oletusarvo**

Voit testata salasanasi oikeellisuuden kirjautumalla sähköpostilaatikkoosi selaimella osoitteessa https://webmail.nebula.fi

LÄHTEVÄN POSTIN ASETUKSET

• Lähtevän postin palvelin (SMTP –palvelin): Määräytyy Internet yhteyden–palveluntarjoajan mukaan. Esimerkiksi:
    • Telia: mail.inet.fi
    • Elisa: smtp.kolumbus.fi
    • DNA: smtp.dnainternet.net
    • Tarkemmat tiedot saat Internet-yhteyden tarjoajaltasi.
  • Tunnistautuminen/Autentikointi: Pois päältä
  • Portti: 25

= Suosittelemme aina ensisijaisesti IMAP-protokollan käyttöä. IMAP-protokollaa käytettäessä sähköpostiviesteistä säilytetään kopiota palveluntarjoajan sähköpostipalvelimelle, jolloin sähköpostia voidaan lukea esimerkiksi Webmailia, matkapuhelinta ja tablettia käyttäen.

POP-protokolla säilyttää viesteistä kopion ainoastaan käyttäjän yhdellä päätelaitteella, jolloin sähköpostia voi lukea vain yhdellä laitteella. POP-protokollaa käytettäessä esimerkiksi laitteen vioittuessa viestien palautusmahdollisuutta ei ole.

** = Portti on riippuvainen käytetystä protokollasta ja suojaustasosta, postiohjelma ehdottaa lähes poikkeuksetta näiden yhdistelmien perusteella tiettyä numeroarvoa portiksi. Porttiasetusten tulisi asettua oletuksena oikein.