MyNebulasta voit hallita sopimusten ja itsehallittavien palveluiden SSL-sertifikaatteja, esim. Cloud9 NELB-kuormantasaajaa varten.

HUOM! Webhotel Pro -alustan, sekä joissain tapauksissa muiden palveluiden SSL-sertifikaattien hallinta tapahtuu palvelupyynnöllä asiakaspalvelumme kautta, eivätkä sertifikaatit tällöin näy MyNebulassa.

MyNebulaan itse tuotua sertifikaattia ei myöskään voi itse liittää Webhotel Pro -palveluun, vaan se on tuntilaskutettavaa asiantuntijatyötä.

Sopimuksen SSL-sertifikaatit löytyvät vasemman laidan valikosta, kohdasta Palvelut -> SSL-sertifikaatit

Uuden sertifikaatin lisäys onnistuu Uusi sertifikaatti -painikkeella, jonka kautta aukeavaan lomakkeeseen sertifikaatin tiedot voi lisätä.

Tarvitset sertifikaatin lisäämistä varten seuraavat osat PEM-muodossa:

  • Verkkotunnukselle myönnetty sertifikaatti (julkinen sertifikaatti, mahdollisesti CRT-tiedostona toimitettuna)
  • Sertifikaatin yksityinen avain (Private Key) ja sen mahdollinen salasana, mikäli avain on salattu.
  • Sertifikaatin välisertifikaatit (Intermediate CA) – Ei pakollinen, jos sertifikaatti on itse allekirjoitettu (self-signed).
  • Sertifikaatin juurisertifikaatit (Root CA) – Ei pakollinen, jos sertifikaatti on itse allekirjoitettu (self-signed).

Lomakkeen lopussa on tallennuspainike, jota klikkaamalla syötetyt tiedot tarkistetaan ja tallennetaan sopimukselle palveluihin liitettäväksi.


Sertifikaatti ilmestyy tämän jälkeen MyNebulaan SSL-sertifikaattien listaan, josta sertifikaattia ja sen linkityksiä voi muokata sertifikaatin nimeä klikkaamalla.

Yksittäisen sertifikaatin tietoja voi hallita Sertifikaatin tiedot -kohdasta. Mikäli sopimuksella on itsehallittavia Cloud9 projekteja, sertifikaatteja voi liittää projekteihin Liitä-painikkeella.

Linkityksen jälkeen sertifikaatin pitäisi hetken kuluttua näkyä aktiivisessa tilassa alla olevan kuvan mukaisesti.
Linkityksen saa poistettua Poista-painikkeella. Sertifikaatti ei katoa, vaan jää talteen sopimukselle MyNebulaan.

MyNebula: SSL-sertifikaattien linkitykset
Avainsanat: