Facebook-kauppa mahdollistaa tuotteiden myynnin suoraan Facebookissa. Tämä ohje neuvoo miten Telia kotisivun tuotevalikoima linkitetään Facebook-kauppaan. Linkityksen jälkeen Facebook-kaupassa, kun asiakas valitsee tuotteen, ohjautuu hän Telia Kotisivun kauppaan hoitamaan ostotapahtuman loppuun. Tarkemmin tuotteiden lisäämisestä löytyy Facebook-kaupan ohjeista.

Aloitetaan kirjautumalla sisään Telia Kotisivuille osoitteessa https://kotisivut.nebula.fi/

1. Klikkaa kotisivun vasemmasta-yläkulmasta ‘≡’ valikkoa ja valitse valikosta kohta ‘Verkkokauppa’.

3. Valitse sivun vasemmasta laidasta olevasta valikosta Kaupan asetukset minkä jälkeen avautuu alempi osio, mistä löytyy CSV Export & Facebook Sync -osio.

Verkkokaupan valikkorakenne

4. Sivulle avautuu näkymä, mistä voit kopioida Facebook-kauppaa varten linkin. Linkki löytyy “Syötteen osoite” alta. Esimerkkikuvassa punainen laatikko korostaa kohtaa, mistä kopioitava linkki löytyy.

Huom. Kopioitava linkki on todella pitkä. Varmista että koko linkki tulee kopioiduksi painamalla linkin vieressä olevaa painiketta mikä näyttää kahdelta päällekkäiseltä laatikolta.

CSV:n ja Facebookin synkronointi näkymä

5. Siirry Facebookin Commerce Manageriin, jossa valitse vasemmasta reunasta ”Catalog”, jonka jälkeen valitse ”Data sources”

6. Syötä kohtaan ”Setup feed” kotisivuilta kopioimasi linkki.

Linkityksen jälkeen Facebook-kaupassa, kun asiakas valitsee tuotteen, ohjautuu hän Telia Kotisivun kauppaan hoitamaan ostotapahtuman loppuun. Tarkemmin tuotteiden lisäämisestä löytyy Facebook-kaupan ohjeista.